maanantai 24. elokuuta 2015

Miltä meidän koulu näyttää tänään?

Tämänkin lukuvuoden osalta on byodaaminen polkaistu iloisesti käyntiin. Alkuun mennään hyvin samanlaisilla kuvioilla kuin viimevuonnakin. Käymme läpi muutamia hyviä ohjelmia ja työkaluja, joita haluan kuluvan kouluvuoden aikana hyödyntää erilaisiissa oppimisprojekteissa. Vastaanotto on kaikilla kouluilla tähän saakka ollut mainio. Olenpa osannut ajoittaa vierailuni monelle koululle ns. pullapäivän kohdallekin. On ollut mukavaa päästä taas puhelemaan pehmoisia ja vähän asiaakin opettajakollegoiden kanssa. 

Eräällä koululla yksi viimevuoden BYOD-koekaniineistani kysäisi, missä tilassa meidän koulumme minun näkökulmastani ovat, kun olen saanut kiertää kaikilla kouluilla tutustumassa opettajiin ja oppilaisiin. Kysymys vaikutti aika raskaalta ja syvää analyysia vaativalta, vaikka olikin huumorilla heitetty. Keksinpä siinä kuitenkin vastausta pyöritellessäni yhden tärkeimmistä syistä, miksi viihdyn nykyisessä työssäni. 

Ylöjärven kaikilla kouluilla on hyvä hyrinä päällä! Jokaiselle koululle olen ollut tervetullut ja minun on mukava mennä vierailulle joka paikkaan. Odotan oikein innolla, että pääsen kuulemaan eri koulujen kuulumiset ja näkemään missä mennään. Kaikilla kouluilla on meneillään jotain ns. tavallisesta kouluarjesta poikkeavaa. Opettajat ovat innoissaan ja tarmokkaita. Yleisilmapiiri tai toimintakulttuuri ei vaikuta ummehtuneelta yhdelläkään koululla. Ylöjärven opettajilla on uskoa ja kiinnostusta koulun kehittämiseen. Jalat maassa ja päät pilvissä. Tämä on aivan mahtava työpaikka.

Kunnassamme on meneillään suuri määrä hankkeita ja uskon, että ne pitävät koulut virkeinä. Kaikilla kouluilla on meneillään jokin, joko sisäinen tai ulkoa ohjattu hanke, joka pistää opettajakuntaan vipinää. Lisäksi meillä on töissä järkyttävän hyviä tyyppejä! 

Suuri, mutta varmasti harvoin tunnustettu kiitos tästä kaikesta kuuluu opetuspäälliköllemme Leena Pöntyselle. Vaikka joskus kuulee sanottavan, että Leena on aika vauhdikas käänteissään, hän on hankehakemusten kirjoittaja ja hankkeiden koordinoija vailla vertaa. Leena on hakemuksillaan tienannut varmasti oman palkkansa moninkertaisesti. Ei kuitenkaan riitä, että hankerahaa haetaan ja saadaan. Hankkeet pitää myös koordinoida kunnolla ja vetää kunnialla loppuun saakka. Voin tietysti puhua vain omasta puolestani, mutta minun BYOD-hankkeeni osalta homma on toiminut. Olen saanut melkoisen vapauden ja vastuun suunnitella oman työnkuvani, mutta saanut silti jatkuvasti tukea ja sparrausta omille kotkotuksilleni. Hankkeen hallinosta minun ei ole tarvinnut huolehtia tuon taivaallista. 

Kiitos kollegat. Kiitos Leena. Teidän kanssa on hiton siistiä tehdä töitä.

Byodimies

1 kommentti:

  1. Missä on 2016 blogi? Kunta mainostaa kotkotuksia ja sitten täältä ei löydy kuin viime vuosisadan tarinaa.. Leenakin on jo muilla main.

    VastaaPoista